NGPS

In 2018 staat het thema van het Nationaal Geografisch en Planologisch Symposium (NGPS) in het teken van de kansen binnen klimaatverandering. Niet doemdenken maar omdenken!

Het symposium wordt om 11:00 geopend in Impulse op de campus van Wageningen University door een befaamde Wageningse meneer die eerdaags bekend wordt gemaakt… Houd de NGPS Facebookpagina in de gaten en zet je zelf op aanwezig om helemaal up-to-date te blijven!

Vrijdag 16 februari 2018 zal worden gevuld met een programma van lezingen, workshops, een lunch en een afsluitende netwerkborrel in The Spot.

Na de opening kijgt men een lezing over duurzame en toekomstbestendige steden in Azie die kwetsbaar zijn voor de gevolgend van klimaatverandering. Deze spreker geeft ons een kijkje binnen interessante projecten in Azie met Witteveen + Bos.

Vervolgens geeft een afgevaardigde van Geoserve ons een kijkje in de wereld van satellietdata. Geoserve verzamelt data van salletietbeelden van Nederland. Hiermee kunnen gebieden worden geanalyseerd en vergeleken, dit is praktisch en essentieel om gericht hulp te bieden en kennis te generen van gebieden die kampen met de gevolgen van klimaatverandering.

Deelname kost 10 euro voor leden van Genius Loci, Sarphati, V.U.G.S., Mundus en Ibn Battuta. Voor externen bedraagt het deelnemersgeld 20 euro. Inschrijven gaat via www.ngpsymposium.nl